1. What is EnableViewState?
Ans : It is one property enables the ViewState on the page which allows the page to save the users input on a form.
2. What is managed Code?
Ans : Code that is executed directly by the CLR (Common Language Runtime) instead of the Operating System
3. Why String Called Immutable?
Ans : A String is said to be Immutable (ReadOnly) because once a value is assigned to a string object it canโ€™t be changed after the string object has been created.
4. What is the difference between System.String and System.StringBuilder classes?
Ans : System.String is immutable (Read Only); System.StringBuilder is mutable i.e. string on which variety of operations can be performed.
5. Which transport protocol is used to call a Web service?
Ans : SOAP is the preferred protocol to call a Web Service.
6. How many classes can a single .NET DLL contain?
Ans : It can contain many classes.
7. Whats an assembly?
Ans : Assemblies are the building blocks of the .NET framework, it is implemented as .exe or as .dll files.
8. What is boxing and unboxing?
Ans : Boxing is the process of converting value type into reference type.
Unboxing is reverse of boxing, i.e. unboxing is the process of converting reference type into value type.
9. What is IL?
Ans : Intermediate Language (IL) is also known as MSIL. All .NET Source code is compiled to IL and then it is converted into Machine Code by JIT compiler.
10. What is difference Between Namespace and Assembly?
Ans : Assembly is physical grouping of logical units while namespace is logically grouping of classes and namespace can span multiple assemblies.
Stay Tuned.. For more Interview Questions ๐Ÿ˜€