Advertisement
Asp.net Interview Questions : Part – 3
| 1. Does .NET support multiple inheritance? |
| Ans : No,.NET does not support multiple inheritance, but we can use interfaces if we want that functionlity. |
| 2. What is difference between Convert.ToString() and .ToString() Method? |
| Ans : Both perform the same function but Convert.ToString() handles NULLs while .ToString() does not and it throws a NULL Reference Exception. |
| 3. What is ILDASM? |
| Ans : ILDASM is a tool that converts the whole .dll or .exe into IL code. |
| 4. What is System.GC.Collect()? |
| Ans : It Forces garbage collector to run. This is not recommended. |
| 5. What is Reflection? |
| Ans : All .NET assemblies have metadata information and that metadata information can be accessed by mechanism called Reflection. |
| 6. What is Difference between String and StringBuffer Class? |
| Ans : String Class represents Immutable string of characters and StringBufferClass represents Mutable string of characters. String Class can be inherited while StringBuffer Class can’t be inherited. |
| 7.Different ways to overload a method? |
| Ans : A method can be overloaded by : Different parameter data types, different number of parameters, different order of parameters. |
| 8. What is the difference between Web.config file and Machine.Config file ? |
| Ans : Web.config file contains settings that apply to each web application, while Machine.config file contains setting that apply to all ASP.NET applications. |
| 9. What is GAC? |
| Ans : GAS – Global Assembly Cache, public Assemblies are stored in GAC. |
| 10. What is GLOBAL.ASAX file ? |
| Ans : It sets application-level variables and allows to execute ASP.NET application level events. |
| Stay Tuned.. For more Interview Questions 😀 |
